duminică, 5 august 2012

2 / Acasă la Afrodita

 Data publicarii:06 iulie 2012   |  Autor: BusinessMagazin

 
URMĂTOAREA OPRIRE ÎN VOIAJUL MEU: LIMASSOL.
Limassol se găseşte la circa 70 de kilometri distanţă de aeroportul din Larnaca. Timpul de transfer: în jur de o oră. Odată cu schimbarea destinaţiei, schimbăm şi peisajul stâncos, cu un teritoriu mai plat, cu plaje cu nisip fin şi auriu. Limassol, al doilea oraş ca mărime din Cipru, situat pe coasta sudică a insulei între două oraşe antice, Kourion în vest şi Amathus în est, este cel mai mare port cipriot la Marea Mediterană. Oraşul pare liniştit, însă este la fel de nebun ca şi Pafos, cu deosebirea că este un pic mai mare. Centrul oraşului se întinde pe kilometri buni de străduţe înguste, paralele cu marea, pline de magazine şi taverne. Pentru baruri căutaţi în zona turistică Yermasogea - unde vă garantez că barurile, restaurantele şi cluburile nu vă vor dezamăgi.
Tips: pentru că suntem la început de iulie şi încă mai aveţi timp să vă faceţi aranjamentele de călătorie pentru această destinaţie, reţineţi că în această lună va avea loc Festivalul Berii, iar în luna septembrie, între 8 şi 18, va avea loc Festivalul Vinului. Ciprioţii petrec frumos cu muzică, dans, băutură şi voie bună, aşa încât nu ezitaţi.
Interesant de vizitat în Limassol: castelul medieval, Muzeul Arheologic, Parcul Two Cities şi situl arheologic "Vechiul Kourion". Reţineţi că merită să treceţi şi prin parcul de măslini Oleandro din Anogyra, parc care se găseşte la numai 40 de kilometri distanţă de Limassol. Dacă alegeţi să vă cazaţi în Limassol, vă recomand câteva hoteluri de excepţie: Londa Hotel, Four Seasons, Amathus Beach, Elias Beach, toate de cinci stele curate. La categoria patru stele veţi avea o vacanţă reuşită la Mediterranean Beach, Atlantica Miramar şi Atlantica Oasis.
Iată că am ajuns şi în Ayia Napa - centrul distracţiilor, al cluburilor şi restaurantelor. O recomand tuturor celor care vor distracţie la maxim. Staţiunea este situată la circa 45 de kilometri nord de Larnaca, oferind avantajul unui transfer scurt, de circa 30 de minute.
Deşi este o staţiune a petrecerilor şi aţi putea gândi poate că nu este potrivită familiilor cu copii, trebuie să ştiţi că aici veţi găsi cele mai bune plaje, cu nisipul cel mai fin de pe insulă, însă, mai mult decât orice, faceţi o bucurie copiilor şi duceţi-i la cel mai mare parc acvatic din Europa (Water World), care este aici, în Ayia Napa. Se vor bucura cu siguranţă plonjând pe toboganul cu serpentine (Aeolos Whirpool) sau trecând prin Quest of Heracles (nişte tuburi încolăcite), ori dându-şi drumul pe Chariot Chase (un tobogan multiplu cu o lungime de 70 de metri) sau pe Drop of Atlantis.
Oferta de hoteluri este foarte amplă, însă îmi permit să vă recomand câteva dintre cele de cinci stele: Alion Beach, Nissi Beach Holiday Resort, Olympic Lagoon sau Napa Mermaid Hotel and Suites. Insula Cipru prezintă avantajul că este o destinaţie de vacanţă la îndemână, unde puteţi ajunge după numai două ore de zbor cu avionul. Faptul că atât compania naţională Tarom, cât şi varianta low-cost Blue Air au curse directe vă va permite să nu fiţi dependent de nicio cursă charter, astfel încât, indiferent câte zile doriţi să petreceţi la destinaţie, veţi putea să vă faceţi la liber propriul program pentru plajă şi distracţie.
În încheiere, un sfat de la cei păţiţi: nu închiriaţi maşină pe această destinaţie, deoarece sistemul de condus este ca la englezi, cu volanul pe partea stângă, şi, de asemenea, asiguraţi-vă la orice traversare de stradă, pentru că maşinile vin din direcţia opusă faţă de cum sunteţi obişnuiţi! Vă doresc o vacanţă plăcută pe pământ cipriot.
sursa; businessmagazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu