duminică, 5 august 2012

Ce mai e nou în Antalya (GALERIE FOTO)

 Data publicarii:12 mai 2012   |  Autor: BusinessMagazin

 
Tocmai m-am întors din Turcia, unde am fost special să vă aduc ultimele noutăţi. Pentru că începe sezonul de vacanţe şi pentru că Turcia este una dintre favoritele voastre, m-am decis să plec în căutarea celor mai noi, mai frumoase şi mai trendy hoteluri pentru vara lui 2012.
de Roxana Bălcescu, co-proprietar al agenţiei de turism şi evenimente CMB Travel
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pentru aceasta am parcurs peste 2.000 de kilometri, străbătând Turcia de la Sud, de la Mediterana până în nord la Marea Egee şi trecând prin Alanya, Side, Antalya, Kemer, Fethyie, Marmaris, Bodrum, Kusadasi şi Cesme. Am plecat imediat după Paşte şi, deşi zborul a fost prin Istanbul, nu a fost deloc obositor. Pentru sezonul de vară există chartere cu zbor direct, însă vă sfătuiesc să păstraţi şi această alternativă cu zbor prin Istanbul, alternativă care este numai bună dacă aţi fi interesaţi să vizitaţi oraşul pentru o zi sau două. Vă asigur că merită chiar şi pentru cei care l-au mai văzut, oraşul este uimitor şi neaşteptat de fiecare dată.
Mi-am asigurat această excursie de informare profesională prin touroperatorul TEZ TOUR şi împreună cu el am pornit la drum. Am ales să încep cu Antalya deoarece este cea mai luxoasă din Turcia, incluzând zonele Alanya, Side, Antalia şi Kemer. Românii obişnuiesc să aleagă din zona Antalya staţiunea Belek, care are unele dintre cele mai frumoase şi luxoase hoteluri. E bine însă să ştiţi că zona Side este cea mai verde destinaţie şi cu nisipul cel mai fin, iar zona Kemer este destinaţia cea mai pitorească, având şi munte, şi mare deopotrivă. Din Istanbul am zburat aşadar la Antalya, iar de pe aeroport am fost transferaţi (cam în două ore pe o distanţă de 135 km) la Alanya, prima staţiune pe care mi-am propus să o vizitez.
Supranumită "Perla Rivierei Turceşti", Alanya a devenit cunoscută datorită nisipului fin şi apei clare şi albastre, multe din plajele sale având statutul de "Blue Flag". În trecut, Alanya era numită Alaiye, iar istoria sa spune că a devenit faimoasă pe vremea sultanului Alaaddin Keykubat. Între anii 1226 şi 1231 sultanul a cucerit oraşul din mâna grecilor şi l-a redenumit după numele iubitei sale Alaiye, iar ulterior a construit castelul impunător şi portul.
Posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt nenumărate, însă v-aş recomanda să faceţi o incursiune pe râul Dimcay, unde puteţi servi un picnic într-un pitoresc desăvârşit. Închipuiţi-vă că mesele pe care veţi servi prânzul sunt suspendate pe nişte platforme în copaci sau puse direct în apa râului. La 37 de grade afară, vă asigur că nimic nu este mai plăcut decât să savurezi un peşte proaspăt prins din râu stând cu picioarele direct în apă.
Vizitaţi Peştera Damlatas sau înscrieţi-vă într-o croazieră pe mare, prilej cu care vasul dumneavostră se va opri pentru a putea să exploraţi cele 3 grote: Fosforlu Magara, Kizlar Magarasi şi Asiklar Magarasi (Pestera Indragostitilor). Cele mai bune hoteluri din zona Alanya sunt Maritim Hotel Club Alantur 5*, Saphir Resort and Spa 5* şi Botanik Hotel 5*.Cea de-a doua zonă în care ne vom plimba este Side. M-am oprit în oraşul Side, situat la circa 75 de km vest de oraşul Antalya, cunoscut încă din antichitate ca un important centru comercial. Numele pe care îl poartă oraşul înseamnă în limba anatoliană "rodie". Mitologia locului spune că oraşul îşi trage numele după fata cea mică a Zeului Taurus, pe numele ei Side. Conform legendei, Zeul Taurus şi-a dus fiica cea mai mică - Side - în Valea Râului Manavgat.
Pe când Side culegea flori şi dansa cu nimfele, dintr-o dată a văzut un copac cu frunze strălucitoare şi flori colorate. Side voia să-i ducă în dar fetiţei ei un lăstar. A rupt aşadar lăstarul, însă s-a tăiat la mână şi i-a dat sângele. A realizat că de fapt copacul nu era unul real, ci era o nimfă transformată în acest copac uluitor. A vrut să se îndepărteze, însă pur şi simplu era blocată, picioarele prinzând parcă rădăcini. Uşor, uşor, Side s-a transformat într-un copac, contopindu-se cu nimfa. Deşi Side a cerut implorare nimfei spunând că nu a fost vina ei, nu a mai putut face nimic.
A rugat-o doar pe nimfă să-i transmită fetiţei ei că "din acest moment va fi simbolul naturii, vieţii şi abundenţei cu un fruct roşu ca şi sângele ei". Lăsând legenda la o parte, oraşul Side este un loc cochet cu străduţe pline de magazine şi cu un port deosebit de romantic. Ca zonă, Side are poate nisipul cel mai fin dintre toate regiunile din Turcia, făcând din această destinaţie un loc foarte potrivit pentru familiile cu copii.
sursa; businessmagazin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu