sâmbătă, 18 august 2012

Cele mai deosebite plaje retrase din lume (Galerie foto)

   
Cele mai deosebite plaje retrase din lume (Galerie foto)Foto: Travel + Leisure
Multi turisti s-au saturat de plajele supraaglomerate si zgomotoase din diverse statiuni celebre din intreaga lume, astfel ca sunt in cautare de plaje aproape necunoscute, mai linistite si cu putini turisti.
Potrivit Travel + Leisure, iata cateva dintre cele mai deosebite plaje retrase din intreaga lume.

1. Insula Panglao, Filipine

Dupa un zbor de o ora din Manila pana in Insula Bohol si un drum cu masina de circa 25 de minute pe o sosea pavata, ajungi la Insula Panglao, care are o plaja de circa 1,6 kilometri lungime.

Pentru cazare ai la dispozitie Ananyana Beach Resort & Spa, care ocupa cel mai bun loc de pe aceasta plaja, iar pentru petrecerea timpului liber poti inchiria o barca cu ajutorul careia sa mergi in mijlocul delfinilor, poti face scufundari sau te poti intoarce pentru cateva ore in Insula Bohol, unde vei putea admira Dealurile de Ciocolata (Chocolate Hills) - o minune a naturii care include 1.776 de dealuri cu forma de dom.



2. Alagoas, Brazilia

Brazilia are circa 7.400 de kilometri de linie de coasta, dar sa dai peste o plaja mai retrasa este destul de greu, singurele astfel de locuri putand fi gasite in cateva orasele rustice din nord-estul unitatii federative Alagoas.

In Barra de Sao Miguel te poti caza la Kenoa - Exclusive Beach Spa & Resort, de unde poti avea parte de privelisti minunate gratie ferestrelor din podea pana in tavan care au vedere catre apa turcoaz. Plajele din jurul localitatii Sao Miguel dos Milagres au nisip alb si sunt perfecte pentru cei care vor liniste si cat mai multa natura.



3. Plaja Agonda, Goa, India

Aceasta este o plaja marginita de palmieri si vegetatie densa pe alocuri, situata la Marea Arabiei. Este una potrivita pentru surferi, deoarece aici se formeaza frecvent valuri mari, insa este destul de periculoasa pentru inotatori, din cauza curentilor puternici. Locurile de cazare de pe plaja Agonda sunt rustice si foarte ieftine comparativ cu alte zone.



4. Happy Bay, St. Martin

Happy Bay este o intindere de nisip subpopulata, la care poti ajunge dupa ce mergi pe jos circa 10-15 minute, pe un drum marcat. St. Martin este o insula care se bucura de unele dintre cele mai cristaline ape din Marea Caraibilor, iar datorita acestui privilegiu turistii care fac snorkeling pot vedea numerosi pesti tropicali.

Totodata, aici este tolerata si nuditatea, desi nu este in mod oficial o plaja pentru nudisti. Daca ajungi insa la Happy Bay, trebuie neaparat sa iti faci si ceva provizii alimentare, deoarece nu vei gasi magazine in zona.



5. Plaja Polihale, Kauai

Cu dune de nisip care ating si 30 de metri inaltime si o vedere impresionanta catre stancile Na Pali, plaja Polihale, care are 11 kilometri lungime, este situata in punctul cel mai vestic si cel mai insorit al Insulei Kauai.

Polihale este una dintre cele mai frumoase plaje din Hawaii, dar si una dintre cele mai izolate, fiind accesibila doar printr-un drum neasfaltat situat de-a lungul coastei, din orase ca Princeville si Koloa.



6. Plaja Carrillo, Costa Rica

Situata la sud de paradisul surferilor, plaja Samara, care este si foarte populata, plaja Carrillo reprezinta unul dintre cele mai putin dezvoltate locuri din Peninsula Nicoya. Este situata intr-un sat de pescari inconjurat de munti, incanta printr-un nisip alb si ofera si o priveliste catre o fasie de pamant ticsita cu palmieri.

Gratie unor promontorii, plaja Carrillo are ape linistite si calde, foarte potrivite pentru cei care vor sa se balaceasca. De asemenea, cei care stiu sa faca scufundari si au echipamentul necesar se pot bucura de recife de corali impresionante.



7. Plaja Anse Source d'Argent, Seychelles

La Digue este a treia cea mai mare insula nelocuita din arhipelagul Seychelles, dar turistii pot ajunge la ea, iar cei mai multi vin aici pe biciclete. Plaja Anse Source d'Argent, cu nisipul ei rozaliu, este iubita de fotografi si de regizori, dar chiar si asa are putini vizitatori, devenind astfel ideala pentru iubitorii de natura.

Mai mult, apele cristaline sunt calme datorita unor recife situate in larg, care impiedica valurile mari sa ajunga la tarm.



8. Capo Sant'Andrea, Elba

Capo Sant'Andrea, cunoscuta local drept "piccola isola nell'isola" (mica insula din insula), este o plaja care impresioneaza prin stancile din granit si prin apa atat de limpede incat vezi prin ea pana la fund.

Turistii se pot caza la hotelul Ilio, de la mijlocul lui aprilie pana in octombrie, cand potecile de pe munte sunt incadrate de violete, levantica, margaritar si rozmarin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu