joi, 16 august 2012

Îmblânzitorii de hiene din Nigeria - GALERIE FOTO Data publicarii:15 august 2012   |  Autor: Ioana Matei

 
Mitul “îmblânzitorilor de hiene” a pornit de la o poză făcută pe străzile din localitatea Lagos din Nigeria pe care fotograful Pieter Hugo a primit-o de la un prieten, potrivit informaţiilor de pe siteul twsitedsifter.com.
Imaginea s-a transmis rapid în mediul online, cei din poză au fost numiţi hoţi, gărzi de corp, traficanţi de droguri sau colectori de datorii, iar mitul despre străzile pline de hiene din Nigeria a crescut. Astfel a crescut şi interesul lui Pieter pentru "Gadawan Kura" - în traducere "îmblânzitorii de hiene", despre care a aflat prin intermediul unui prieten jurnalist.
Fotograful nu a stat prea mult pe gânduri, a luat un avion spre Lagos unde s-a întâlnit cu grupul compus din câţiva bărbaţi, o fetiţă, trei hiene, patru maimuţe şi câţiva pitoni. Membrii bizarului grup foloseau animalele la performanţe stradale şi în scopul vânzării de medicamente. Pieter a aflat că îmblânzitorii de animale erau înrudiţi şi, prin activitatea lor neobişnuită, urmau o tradiţie transmisă din generaţie în generaţie.
Pozele următoare sunt rezultatul celor 8 zile pe care fotograful le-a petrecut cu "îmblânzitorii de hiene":
VEZI AICI SI ALTE GALERII FOTO
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu