duminică, 9 septembrie 2012

Călătorii TV Travel: Vacantă lângă un lac? De ce nu…

Lacurile, întinderi mari de apă stătătoare, ochi ai pământului… Închise de maluri cu munţi înalţi sau de câmpii netede, sunt locurile cele mai bune pentru un sejur sau o vacanţă unde relaxarea este primordială. Staţiunile din jurul lacurilor atrag anual foarte mulţi turişti, iar regiunile apreciate sunt mai ales cele pe care oamenii au încercat să le păstreze, pe cât posibil, neatinse.
Lacul Leman din podişul Elveţiei şi staţiunea Evian
În apele acestui lac minunat se oglindesc muntele Mont Blanc, dar şi silueta castelului Chillon. O vacanţă aici ar putea da senzaţii de neuitat, pentru că e un mic paradis unde vei întâlni oraşe şi sate pline de farmec, dar şi multe castele şi case vechi cu arhitecură elegantă. Una dintre cele mai vizitate staţiuni ale acestei zone este Evian, cunoscută de noi mai ales de pe etichetele unei ape minerale de calitate. Resortul este aflat pe malul francez al lacului Leman. Cele mai frumoase locuri de vizitat sunt faleza plină de turişti, ce îşi consumă promenada relaxaţi, portul, plaja, cazinoul, dar şi un pavilion care găzduieşte nenumărate expoziţii de artă. La fel de atrăgătoare este şi localitatea Thonon-les- Bains, inima rivierei sudice a lacului Leman. Un oraş-staţiune extrem de animat atât de cei 30.000 de locuitori ai săi, dar şi de turiştii veniţi să cunoască meleagurile pitoreşti cu grădini şi case de odihnă foarte vechi, construite de înstăriţii Elveţiei şi ai Italiei care au trăit acum 200 de ani.

Lacul Maggiore din Italia, un paradis al florilor şi al insulelor cu peisaje de vis

Lacul Balaton din Ungaria ideal pentru tratarea anemiilor
Balaton, cel mai mare lac din Europa Centrală, suplineşte foarte bine ieşirea la mare a Ungariei, iar localnicii au ştiut să transforme regiunea într-una foarte profitabilă, mai ales din punct de vedere turistic. Aşadar, „Marea Ungurească” atrage anual peste un milion de turişti. Cei care au poposit la Balaton spun că lacurile şi nămolurile de aici sunt adevărate medicamente anti-stres şi sunt binefăcătoare în cazul unor afecţiuni ca anemia sau oboseala psihică. Printre staţiunile care au atras atenţia turiştilor se numără Balatonalmadi, cu cel mai mare ştrand de pe malul nordic, Balatonfured, prima staţiune balneo-climaterică şi de terapie din Ungaria şi Keszthely, cea mai mare şi cea mai veche aşezare de pe malul lacului Balaton, un centru comercial foarte important. Aici vă puteţi delecta cu vestigiile arheologice şi etnografice ale Muzeului Balaton, dar şi cu multe sortimente de vinuri prezentate la cele mai mari muzee ale vinului din zonă: Casa Vinurilor Hungaricum, Muzeu al Vinului şi al Dogăriei, Muzeul Bacchus al Vinurilor.
Lacul Bled, un peisaj desprins din poveştile copilăriei
Un articol scris de Mădălina Răcorean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu