duminică, 2 septembrie 2012

Top 10 fotografii pentru care nu a fost nevoie de Photoshop. GALERIE FOTO

de Irina Borş Postat la: 31.08.2012 13:38 Ultima actualizare: 31.08.2012 13:40
Sursa: cracked.com
Într-o lume a fotografiei în care niciun instantaneu nu scapă de “bisturiul” iscusit al Photoshop-ului, cracked.com a alcătuit o galerie foto cu imagini sută la sută reale.
  Cele mai multe fotografii, despre care internauţii mai sceptici au spus că ar putea fi trucate, surprind peisaje uluitoare.
Iată mai jos o GALERIE FOTO cu imagini 100% neprelucrate:
1. În 2010, Ungaria a fost lovită de un dezastru ecologic, atunci când scurgerile unor deşeuri de la o fabrică de aluminiu au afectat întreg vestul ţării. Deşi trist, efectul vizual este deosebit prin urma roşie, perfect orizontală, pe care accidentul a lăsat-o atât în natură, cât şi pe casele oamenilor.
Sursa: cracked.com

  2. În imaginea de mai jos, este fotografiat lacul Retba din Africa. Nu este vorba de niciun accident ecologic, ci de o concentraţie prea mare de sare, care atrage o bacterie ce colorează apa. Organismul iubitor de sare, “Dunaliella salina”, produce un pigment roşiatic, care “absoarbe şi foloseşte energia solară pentru a crea mai multă energie, proces în urma căruia apa devine roz”, explică Michael Danson, expert în bacterii de la Universitatea Bath, Marea Britanie.
Sursa: cracked.com
 
  3. Balonul din imagine nu este nici pe departe creaţia Photoshop-ului, ci urmarea unei defecţiuni tehnice. De ziua Americii, 4 iulie, autorităţile din Los Angeles au avut probleme cu sistemul care trebuia să lanseze, pe rând, artificiile, acestea plecând către cer toate odată.
Sursa: cracked.com
 
  4. Tabla de şah de mai jos a luat naştere în urma iniţiativei autorităţilor din Washington de a construi căi ferate, protejând în acelaşi timp şi mediul. Pentru a nu defrişa pădurile, americanii s-au văzut nevoiţi să construiască în zigzag complexele feroviare de care aveau nevoie.
Sursa: cracked.com
 
  5. Fotograful Harry Litchman a reuşit să surprindă un peisaj fabulos, în care un munte se oglindeşte într-un lac la apus. Poza a fost făcută într-un parc natural din Montana, America, într-un moment în care razele soarelui au căzut, printre nori, exact pe munte.
Sursa: cracked.com
 
6. Celebrele “găuri în cer” sunt un fenomen des întâlnit, care ia naştere datorită diferitelor formaţiuni de nori.
Sursa: cracked.com

7. În imaginea de mai jos, în care pare să fie o brăţară cu mărgele colorate, apare, de fapt, un soi de porumb.
Sursa: cracked.com
Sursa: cracked.com
 
8. În regiunea Zhang Ye din China, se poate întâlni un fenomen unic, reprezentând o formă de relief, din gresie roşiatică, care a fost erodată în timp şi s-a transformat în munţi înconjuraţi de stânci rotunde şi multe alte formaţiuni de roci.
Sursa: cracked.com
 
9. Incredibila fotografie de mai jos a fost surprinsă în cadrul unei ceremonii budiste din Magelang, Indonesia.
Sursa: cracked.com
 
10. Fotograful Felice Varini este autorul acestei frumoasei fotografii.
Sursa: cracked.com
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu