joi, 18 aprilie 2013

Castele de pe Valea Loirei pe care nu trebuie să le ratezi | FOTO

Un drum de aproximativ 600 km leagă cele mai spectaculoase castele ale Franţei într-un peisaj care pare că a rămas împietrit în timp. Valea Loirei, căci despre ea este vorba, este una dintre cele mai frumoase zone ale Franţei, unde nu doar natura, dar mai ales arhitectura locului te îmbie la visare.
  • Le Chateau de
Chambord
  • Le Chateau Royal de Blois
  • Le Chateau Royal d’Amboise
  • Le Chateau du Clos Lucé et
Parc Leonardo Da Vinci
  • Le Chateau de
Chenonceau

Cum ajungi pe Valea Loirei?

Valea Loirei se află la aproximativ două ore de Paris, astfel că varianta cea mai simplă este să zburaţi până la Paris şi să închiriaţi o maşină pentru a parcurge întregul traseu.

Pentru zborul Bucureşti - Paris aveţi mai multe opţiuni la dispoziţie:

Companiile de linie Air France şi TAROM au mai multe zboruri pe zi spre Paris - Charles de Gaulle, preţul biletelor pornind de la 215 euro, cu toate taxele. Companii low-cost: Preţul biletelor de avion pentru luna iunie începe de la 81 de euro (Wizzair) sau 128 de euro (Blue Air), însă cu toate taxele (de check-in, bagaj de cală şi plata cu cardul), preţul se apropie de Air France sau TAROM.

Cele mai frumoase castele de pe Valea Loirei:

✓ Le Chateau Royal de Blois a fost reşedinţa preferată a regilor francezi din perioada Renaşterii. În fiecare seară, din aprilie şi până în octombrie, se organizează un spectacol impresionant de lumini şi sunet.
✓ Le Chateau Royal d’Amboise, cu cea mai frumoasă privelişte asupra Văii Loirei.
✓ Le Chateau du Clos Lucé este ultimul domiciliu al lui Leonardo da Vinci.
✓ Le Chateau de Chenonceau, cel mai vizitat din Franţa, exceptând Versaillesul.
✓ Le Chateau de Chambord.

Oferte agenţii:

Paralela 45 (10 zile, transport cu autocar, plecare pe 1 august) de la 639 euro; Coral Tours (8 zile, transport cu avion, plecare pe 4 septembrie) de la 935 de euro; TUI Travel Center by Eurolines (8 zile, mic dejun, taxe aeroport, transport cu avion, plecare pe 21 mai) de la 935 euro.

Mai mult: Castele de pe Valea Loirei pe care nu trebuie să le ratezi | FOTO - Recomandări | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu