vineri, 28 iunie 2013

STUDIU: Topul celor mai periculoase destinaţii turistice din Europa

Publicat la: 27.06.2013 09:57 Ultima actualizare: 27.06.2013 10:14
FOTO: Jaime Reina/Mediafax Foto/AFP
Una din zece turiste britanice şi un bărbat din 15 din Marea Britanie sunt hărţuiţi sexual în timpul vacanţelor, iar cele mai multe astfel de atacuri au loc în destinaţii precum Mallorca sau Creta. Totodată, 1,5% dintre turişti, fie ei femei sau bărbaţi, susţin că au fost violaţi în timpul concediului, arată un studiu citat de Daily Mail.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 6.000 de turişti, cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, care se aflau în trecere prin aeroporturile din Creta, Cipru, Italia, Portugalia şi Spania. Cercetarea a scos la iveală faptul că 8,6% dintre persoanele intervievate a fost victima unei hărţuiri sexuale şi 1,5% dintre ele au fost violate pe perioada vacanţei.
"Cercetarea a fost realizată pe turişti britanici şi germani pentru că aceştia sunt cei mai frecvenţi vizitatori ai sudului Europei şi este mai uşor să obţii astfel rezultate", a explicat Amador Calafat, unul dintre membrii echipei care a lucrat la aceast studiu.
Rezultatele au arătat că una din zece femei din Marea Britanie sau din Germania au fost agresate şi un număr similar de bărbaţi homosexuali sau bisexuali au fost la rândul lor agresaţi sexual.
  "Cei care susţineau în număr cel mai mare că au fost victime ale acestor practici erau turişti care vizitau Mallorca sau Creta, tineri, britanici, homosexuali sau bisexuali, băutori sau atraşi de barurile unde oamenii se îmbată sau consumatori de cocaină", a mai explicat Calafat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu