miercuri, 30 noiembrie 2011

10 experiente extreme in jurul lumii / Autor: Cecilia Stroe

10 experiente extreme in jurul lumii / Autor: Cecilia Stroe


10 experiente extreme in jurul lumii
Sunteti amatori de experiente si emotii puternice? Trageti aer in piept si descoperiti 10 experiente extreme care, garantat, va vor ridica nivelul de adrenalina la maxim.
10. La marginea spatiului, in Rusia
Fara doar si poate, este experienta “suprema” pentru “drogatii” de adrenalina: imaginati-va cum v-ar sta intr-un avion de vanatoare MIG-29, zburand la o viteza incredibila, la inaltimea de 25 km (dupa ce ati platit in prealabil “modica” cifra de 12.500 dolari). Asta da experienta extrema!
9. Pe podul Sydney, in Australia
Daca ati ajuns in Australia, nu uitati sa urcati pe vestitul “umeras de haine” (“Coat Hanger”), cum este “alintat” cel mai mare pod in arc din otel din lume, la 134 metri deasupra nivelului marii. Urcusul dureaza peste 3 ore si se spune ca o privire in jos iti cam da fiori. Dar daca a facut-o Kylie Minogue, nu poate fi atat de greu!
8. Catararea pe perete de roca, in SUA
Se spune ca Yosemite Valley este un soi de Mecca pentru cataratori, cu probe al caror grad de dificultate este extrem. Iar pentru cei cu adevarat temerari, aici exista “El Capitan”, un zid de granit cu o inaltime de 915 metri.
7. Rafting pe Zambezi, in Africa
Sa cobori intr-o canoe pe fluviul Zambezi este o experienta cu adevarat extrema. Altminteri, cunoscatorii spun ca a face rafting pe Zambezi este ca si cum ai juca fotbal pe Santiago Bernabeu. British Canoe Union a indicat acest fluviu drept unul de gradul V (VI fiind limita navigabilitatii), caracterizat fiind de cursuri de apa violente, inclinari puternice si valuri imense.
6. Zborul cu parapanta, in Mexic
Faptul ca parapanta a fost inventata in Mexic nu e o noutate, dar Acapulco reprezinta o locatie privilegiata pentru practicantii acestui sport spectaculos, care se pot bucura aici si de o vedere panoramica asupra orasului, a colinelor si a insulelor de dincolo de golful cu acelasi nume.
5. Alegand cu taurii, in Spania
Este ceva mai nebunesc decat sa te numeri printre miile de persoane care alearga pe strazile din Pamplona urmarite de tauri? Poate vederea unui barbat luat in coarne de un astfel de taur furios, dar de cand Ernest Hemingway a facut popular evenimentul cu pricina, cursa cu taurii a devenit un simbol al barbatiei.
4. Inot cu rechinii, in Africa de Sud
Si daca totusi inotul cu delfinii vi se pare banal, exista si varianta “hard-core”: incercati aceeasi “ghidusie” in vecinatatea unui rechin alb, in largul insulei Dyer. Tot ce trebuie sa faceti este sa urcati intr-o cusca care va fi aruncata in mijlocul unei cete de rechini infometati.
3. Inot cu delfinii, in Noua Zeelanda
Se spune ca inotul in vecinatatea acestor fapturi este in masura sa accelereze pulsul oricui, dar de aceasta data nu va temeti, viata nu va este pusa in pericol: personalitatea exuberanta a delfinilor este dublata de o inteligenta remarcabila.
2. Cursa in moto-taxi, in Thailanda
Este una dintre cursele cele mai periculoase din lume, avand in vedere ca trei persoane mor in fiecare ora in traficul din Bangkok. Daca totusi va considerati “calit” in traficul din Bucuresti, agatati-va strans de pilot, tineti-va picioarele bine stranse pentru a nu fi agatate de o masina in trecere, si spuneti o rugaciune.
1. Big Shot Ride, in Statele Unite
La Las Vegas, urcand in varful turnului de observatie Stratosphere – 280 m si 110 etaje – veti putea admira o panorama incredibila; pentru o descarcare puternica de adrenalina, nu ratati insa ocazia unui “big shot ride”, adica aceea de a fi catapultat catre varful turnului in mai putin de doua secunde. Acest vehicul al groazei accelereaza pana la 72 km/h, si apoi te arunca inapoi, fara frana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu