duminică, 29 aprilie 2012

TOP 10 vacante de vis in America Latina

Vacante de vis in America Latina
America Latina nu este tocmai destinatia predilecta de vacanta a turistilor. Cele doua motive care stau la baza acestui fapt sunt necunoasterea frumusetilor unice din sudul continentului american, dar si zvonurile referitoare la nivelul ridicat al infractionalitatii de prin aceste locuri. Daca in cazul sigurantei, situatia este discutabila, in ceea ce priveste ofertele de vacanta si posibilitatile exotice propuse vizitatorilor de America Latina, toata lumea ar trebui sa isi faca timp pentru o documentare riguroasa, care – garantat – va destrama orice urma de ezitare.
Regiunea Peten, Guatemala
Imbarcati-va intr-una dintre cursele aeriene internationale directe spre Flores, pentru a explora aceasta regiune magnifica. De la strazile pavate cu bolovani ale Floresului colonial, pana la impozantele ruine mayase din Tikal, Peten ofera o alternativa accesibila si sigura pentru toti vizitatorii Guatemalei. In zilele caniculare de vara, se pot face bai revigorante in apele clare ale Lacului Peten Itza sau drumetii spre si prin pesterile Ak'tun Kan. Ca un amanunt picant al vacantei, asigurati-va ca incercarti un strop din minunata salsa chiliana Habanero, specialitate locala.
Vezi care, alaturi de Tikal, sunt cele mai fascinante ruine ale lumii!


Salar de Uyuni, Bolivia

Cel mai mare desert de sare din lume se afla in Bolivia si ofera unul dintre cele mai inedite peisaje ale Pamantului, precum si un spectacol unic. Salar de Uyuni acopera o suprafata totala de 12.000 de kilometri patrati, iar stratul de sare din centrul acestei intinderi atinge o grosime de peste 10 metri, situatie ce conduce la crearea unei efect de tundra salina. In sezonul estival, platourile de sare sunt complet netede si uscate, dar in sezonul umed, desertul se acopera de un strat subtire de apa, prin care se poate insa merge cu masina. Merita, deci, inchirierea, pe durata unei vacante, a unui vehicul de teren pentru explorarea imprejurililor si mai ales cazarea la un hotel complet facut din sare. Cei mai multi dintre noi, in mod cert, nu vom merge vreodata pe Luna dar, la Uyuni, ne vom putea considera destul de aproape de aceasta experienta.
Descopera cele 7 minuni geologice ale celor 7 continente, printre care se afla si Desertul de Sare din Bolivia!


Bocas del Toro, Panama
Pentru cei care sunt mai retrasi si detesta hoardele de turisti tipice unor destinatii exotice precum Costa Rica, sau prefera, pur si simplu, o vacanta mai linistita si izolata, Panama s-ar putea dovedi alternativa ideala. Bocas del Toro este un mic arhipelag de langa coasta vestica a acestei tari sud-americane. Izolata si cu un acces dificil chiar si astazi, regiunea a permis culturilor indigene si vest-africane sa infloreasca aici de-a lungul secolelor. Limbile engleza si creola se aud, de obicei, mai des aici decat spaniola. Pentru o evadare in liniste, plaja cunoscuta sub denumirea de Red Frog este o optiune foarte potrivita, la fel cum sunt si sedintele de snorkeling pe langa recifuri. Un singur avertisment: locul creaza dependenta si o zabovire prea indelungata s-ar putea transforma in mutare definitiva.
Descopera o serie de calatorii nebunesti in era moderna!


Jalisco, Mexic
Cei mai multi turisti vin aici pentru plajele din Puerto Vallarta, a caror frumusete este incontestabila. Dar daca plajele nu sunt neaparat prioritatea numarul unu pentru voi, atunci centrul istoric Gadalajara, pe langa cladiri impresionante si muzee, va ofera bucate, bauturi si muzica traditionale - Vechiul Mexic in cea mai pura forma a sa. Nici turul distileriei Jose Cuervo, in cadrul caruia se fac degustari gratuite, nu este de neglijat. De asemenea, la Jalisco, se pot vizita plaje destul de libere, precum Barra de Navidad, La Manzanilla si San Patricio.
Vezi aici care sunt cele mai frumoase plaje din lume!


Rio de Janeiro, Brazilia
Fondat in secolul al XVI-lea ca fortificatie impotriva piratilor francezi care pradau rutele comerciale portugheze, Rio a devenit, in timp, unul dintre acele locuri ale caror simple denumiri sunt imediat asociate cu nopti tropicale de vis, ritmuri latine senzuale si femei frumoase. Ceea ce Rio de Janeiro chiar reprezinta, in buna masura. Experiente unice si trasaturi emblematice pentru acest loc sunt atmosfera din timpul Carnavalului organizat anual in "cidade maravilhosa" (orasul magnific), dimpreuna cu plajele Impanema si Copacabana si cu zborul panoramic, efectuat cu elicopterul in jurul Muntelui Sugarloaf. Toate merita din plina atentia turistilor. Din nefericire, Rio are o reputatie patata de crime si infractiuni de tot felul. Vizitatorii ar trebui, asadar, sa fie precauti, atunci cand viziteaza orasul, dar nu ar trebui nici ca acest renume raufamat sa ii impiedice sa mearga la Rio.
Afla de ce Rio se gaseste pe pozitia 1 in top 10 destinatii ideale pentru Revelion!


Torres del Paine, Chile

In varful sudic al Lumii Noi, in Patagonia Chiliana, se intinde Parcul National Torres del Paine. O vizita aici i-ar putea lasa pe turisti cu impresia ca au ajuns la capatul Pamantului si ca, daca ar fi suficient de nebuni sa faca un pas mai departe, s-ar prabusi intr-un abis infinit. Parcul natural este "casa" mai multor lacuri, ghetari, munti si dealuri. Zona e, cu certitudine, un obiectiv de vizitat pentru amatorii activitatilor de exterior si in natura, dar ofera si altceva, nu tocmai usor de descris intr-o brosura turistica. Undeva, intre linistea caracteristica ce pluteste in aer, rocile semete inconjurate de ceata si zapada, si marsul etern si inexorabil al ghetii glaciare, calatorul va experimenta impresia ca este martor la insasi zorii creatiei - sentiment, cu siguranta, unic si extraordinar.
Descopera cu ce locatie a intrat Chile in top 10 cele mai izolate locuri de pe Pamant!


Buenos Aires, Argentina
Tango, Madonna si nazisti ascunsi: acestea sunt elementele aflate in campul general de cunoastere al celor mai multi oameni cu privire la imensa metropola argentiniana. Nemailuand in calcul pregnantul aer european al locului, Buenos Aires este convenabil, financiar vorbind, are restaurante de clasa mondiala, viata de noapte trepidanta, vinuri bune si arta rafinata. Se gasesc, aici, scene uriase, pe care se canta muzica rock si hip-hop, o industrie de moda renumita la scara internationala si o majora diversitate culturala nascuta din faptul ca orasul este capitala unei natiuni de imigranti. In plus, spre Buenos Aires se poate zbura direct, din SUA, Europa si Australia, la preturi rezonabile.
Descopera de ce Argentina se afla in top 10 destinatii internationale hippie!


Insulele Galapagos, Ecuador
Arhipelagul Galapagos a fost revendicat de Republica Ecuador in 1832. Trei ani mai tarziu, renumitul Charles Darwin vizita insulele si avea sa puna bazele celebrei si controversatei Teorii Evolutioniste, care a triumfat si starnit controverse, pana in zilele noastre. Pentru oricine va merge in Galapagos, va fi usor de inteles motivul pentru care omul de stiinta a selectat acest loc. Broaste testoase uriase, lei de mare, pinguini, albatrosi si nenumarate alte specii rareori vazute in alta parte pot fi observate in libertate, in lantul relativ mic de 19 insulite. Se recompanda programarea si organizarea cu atentie sporita a vacanetei aici, deoarece biosfera delicata a locului impune restrictii justificabil de severe.
Citeste pe larg despre Galapagos, o minune pe cale de disparitie!


Parcul National Jau, Brazilia
Amazonia. Vasta, dincolo de cuprindere, izolata si tragic de delicata. Acoperind Brazilia, Columbia, Ecuador, Venezuela, Bolivia, Peru, Surinam, Guyana si Guiana Franceza, selva amazoniana reprezinta una dintre ultimele frontiere ale naturii salbatice in toata splendoarea ei... si dispare cu repeziciune. Exista multe puncte de acces in regiune, iar unul dintre cele mai bune se afla langa Manaus, in statul brazilian Amazonas. De aici, se urmeaza o linie dreapta de 200 de kilometri pana in Parcul National Jau, inscris in Patrimoniul Mondial Unesco. Tropical, constant umed si camin al numeroase specii de delfini, pesti, pasari, crocodili, testoase, maimute, jaguari, tapiri si insecte, parcul poate fi explorat pe apa, cu barca, de catre aventurieri sau pe jos - pentru "sinucigasi". Turistul poate adormi intr-un hamac, inconjurat de chemarea salbaticiei, fiind recunoscator ca a avut onoarea de a privi splendoarea acestei minunate comori ecologice inainte de a fi disparut definitiv.
Descopera povestea lui Ed Stafford - singurul om care a calatorit de-a lungul Amazonului!


Machu Picchu, Peru
Imperiul Inca a fost, candva, stapanul suprem al neospitalierii munti peruani. Remarcabil, incasii au construit orase in intregime din piatra fara ajutorul cimentului si au realizat retele complexe de drumuri de-a lungul coamei Anzilor, drumuri inca practicabile si astazi. Cel mai faimos dintre acestea este Camino del Inca, sau Traseul Incas. Se recomanda angajarea unui ghid pentru a intreprinde o calatorie de patru zile din Cuzco spre Machu Picchu, candva o mareata fortareata incasa. Daca altitudinea devine o problema pentru turisti, acestia pot mesteca niste frunze de coca (da, aici este legala si nu, nu este tocmai cocaina), in timp ce se desfata cu unele dintre cele mai uluitoare panoramle pe care le are de oferit Emisfera Vestica. Trecerea prin Poarta Soarelul, in timp ce ceata diminetii se ridica incet peste orasul antic, cu mult inainte de sosirea autocarelor din Cuzco, poate da sentimentul ca Machu Picchu a asteptat acolo, sute de ani, special venirea ta, calatorule.

Vezi de ce Macchu Picchu este un obiectiv turistic distrus de... turism!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu