sâmbătă, 4 august 2012

0 / Cele mai spectaculoase cascade din lume

Cele mai spectaculoase cascade din lume (GALERIE FOTO) Data publicarii:07 aprilie 2011   |  Autor: Anca Arsene-Barbulescu

  Cascada Victoria, aflata la granita dintre Zimbabwe si Zambia, este cea mai mare din lume. Alaturi de ea, alte noua au fost clasificate drept cele mai spectaculoase din lume prin dimensiunea, inaltimea sau viteza cu care curge apa.
Cascadele sunt unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii. In clasificarea lor, specialistii iau in calcul mai multi factori precum debitul, inaltimea sau intinderea.
Cea mai intinsa cascada din lume este Victoria, din sudul Africii. Notorietatea pe care a dobandit-o este data nu de inaltime sau latime, ci de forma neobisnuita pe care o are. Cascada este practic cea mai intinsa fasie de apa in cadere din lume, acoperind o suprafata de 1,7 kilometri.
Cea mai inalta cascada din lume este insa Angel, din Parcul National Canaima din Venezuela, cu o inaltime de 979 de metri. Cascada este atat de inalta incat apa este transformata in cadere in ceata inainte sa atinga pamantul. 
sursa; business magazin 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu