joi, 30 august 2012

Cele mai valoroase monumente din Europa

Cele mai valoroase monumente din Europa (GALERIE FOTO) Data publicarii:26 august 2012   |  Autor: Crenguta Nicolae 
Sigur că nici frumuseţea, nici importanţa culturală a unui monument nu se măsoară în bani, însă experţii ne spun că merită să ştim exact cât valorează Colosseumul din Roma, Domul din Milano, Turnul Londrei sau Turnul Eiffel.
Un nou studiu realizat de Camera de Comerţ din Monza şi Brianza (Italia) şi citat de Le Figaro evaluează Turnul Eiffel la circa 434 mld. euro - o cincime din PIB-ul francez şi mult peste valoarea altor monumente şi locuri istorice din Europa, incluzând Colosseumul din Roma (cca 91 mld. euro), Muzeul Prado din Madrid (cca 59 mld. euro) şi chiar ruinele de la Stonehenge (peste 10 mld. euro).

Cele mai valoroase monumente din Europa (GALERIE FOTO)

În afara Europei, pentru comparaţie, studiul consideră Casa Albă din Washington drept cel mai valoros monument, evaluându-l la circa 81 mld. euro.

Studiul foloseşte ca bază de evaluare "imaginea, brandul şi vizibilitatea" monumentelor, respectiv importanţa economică a monumentului respectiv pentru ţara unde se află, măsurată prin indicatori ca numărul anual de vizitatori, numărul de turişti străini atraşi, sumele aduse direct şi indirect de turism, locurile de muncă generate, calitatea infrastructurii de acces în zonă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu