duminică, 21 octombrie 2012

Extratereştri: 5 locuri ciudate care par de pe altă planetă

Mama Natură ne surprinde destul de des, mai ales când vine vorba de varietate şi lucruri ciudate. Peisajele de pe planeta noastră sunt superbe, sălbatice şi, uneori, ciudate. Există câteva locuri care ne taie respiraţia prin originalitatea lor, care ne duce cu gândul al extratereştri. Iată 5 locuri ciudate care par de pe altă planetă.
de Diana Zăgrean, 28 Septembrie 2012
  • Extratereştri: 5 locuri ciudate care par de pe altă planetă
Insula Socotra (Oceanul Indian)
Peisajele de pe această insulă spulberă orice noţiune de normalitate de pe planeta Pământ. Ca şi insulele din arhipelagul Galapagos, Socotra este plină de specii rare, peste 700 de plante şi animale, dintre care o treime se găsesc doar aici şi nicăieri altundeva. Fiind izolată de continentul african de mai multe milioane de ani, viaţa aici s-a dezvoltat diferit şi unele specii sunt foarte vechi, neatinse de modernitate sau evoluţie.

Rio Tinto (Spania)
Minele uriaşe de la Rio Tinto au creeat un peisaj ireal, aproape lunar. Cu cât a crescut mina, cu atât satele au fost mutate, pădurile tăiate şi singurul care a rămas neclintit este însuşi râul. Apa roşiatică este foarte acidă, cu un ph între 1,7 şi 2,5 şi foarte bogată în metale grele.

Kliluk, Lacul Bălţat (Canada)
În zilele toride de vară, apa din lacul canadian seacă parţial, lăsând în urmă băltoace colorate strident, înconjurate de minerale solidificate. Lacul este unul dintre cele mai mineralizate din lume, plin de sulfat de magneziu, calciu şi sulfaţi de sodiu, dar conţine şi alte minerale şi metale, printre care şi argint şi titan. Indienii nativi obişnuiau să-şi trateze diferite boli în nămolul mineral de la Kliluk.

Valea Lunii (Brazilia)
Formaţiunile stâncoase de la Vale da lua (Valea Lunii) au fost erodate astfel încât au format piscine naturale din piatră şi bazine superbe cu apă turcoaz. Valea este situată pe un râu din celebra pădure cerrado, din Brazilia, în provincia Chapada, la 38 de km de Alto Paraiso de Goias.


Izvoarele termale "Iazul Sângeriu" (Japonia)

Izvoarele termale blood pond (Iazul sângeriu) sunt unul din cele nouă "iaduri" (jigoku)din localitatea Beppu, Japonia. Majoritatea "iadurilor" sunt nişte izvoare atât de fierbinţi, încât este imposibilă îmbăierea în ele. Pe de altă parte, spectacolul vizual pe care îl oferă merită toţi banii. Iazul sângeriu este cel mai fotogenic dintre cele nouă, datorită nuanţei roşiatice, dată de fierul din apă.
Foto: Shutterstock, Facebook

Sursa: Extratereştri: 5 locuri ciudate care par de pe altă planetă - Călătorii | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/extraterestri-5-locuri-par-alta-planeta-peisaje-superbe-25373.html#ixzz29vbr9i00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu