sâmbătă, 22 iunie 2013

Top 7 atracții în Kusadasi


POSTAT: 22 Iunie 2013, Ora 13:45

Kusadasi, una din principalele stațiuni din Turcia, oferă o ambianță pentru o vacanță de neuitat. Fie că îți place să explorezi, ori să te relaxezi pe una din numeroasele plaje superbe, Kusadasi le are pe toate.

Aici sunt 10 lucruri pe care trebuie să le încerci atunci când te afli în vacanță în această stațiune!

1. Vizitează orașul antic Efes și Casa Fecioarei Maria!

O vacanță la Kusadasi nu este compleăa fără un tur la ruinele orasului antic Efes, construit in anul 3000 i.Hr. La 10 km de Efes, se afla casa Fecioarei Maria, unde se spune ca si-a petrecut aceasta ultimele zile din viata. Este un loc ascuns, intre pomi, unde se intalnesc crestinii cu musulmanii, ambele religii acceptand existenta Fecioarei.

2. Mergi in Port si admira navele de croaziera!

Savureaza un frappuccino in centrul comercial Scala Nuova si urmareste vasele de croaziera din port. Este un spectacol inedit! Poti, de asemenea, sa te imbarci la o plimbare cu vaporasul, ca sa  faci scuba diving in natura si sa vezi apusul din mijlocul marii.

3. Petrece o zi pe una din plajele din Kusadasi!
Ladies Beach, Long Beach, Silver Sands Beach sau Love Beach - fiecare dintre ele ofera diverse activitati pentru o zi perfecta, plina de relaxare.

4. Exploreaza Pigeon Island si viziteaza muzeul!

Pigeon Island, cu imaginea sa scanteietoare, merita intr-adevar sa fie simbolul Kusadasi. Plaja
privata, situata pe malul insulei Porumbelului, este ideala pentru inotatorii care vor sa se bucure de apele translucide si adanci ale Marii Egee. Viziteaza muzeul din interiorul vechiului castel bizantin sau pur si simplu bucura-te de panorama orasului Kusadasi.

5. Petrece o zi la Adaland sau la Aqua Fantasy!

Adaland si Aqua Fantasy sunt cele doua waterpark-uri principale din Kusadasi. Curse nebune,  tobogane intortocheate, cascade, vartejuri de apa si piscine uriase - distractia este garantata! Poti inota cu delfinii sau, pentru senzatii tari, intr-un bazin cu rechini. Nu te panica: vei fi inchisa intr-o cusca, pentru siguranta!

6. Rezerva o excursie de o zi la Pamukkale!
In ceea ce priveste minunatiile naturii, nu poti rata o plimbare pana la Pamukkale. Este un peisaj
ireal, poate cel mai frumos din toata Turcia. Daca nu ar fi atat de cald (temperatura apei ajunge chiar si la 50 grade Celsius) ai spune ca te plimbi pe gheata, pentru ca totul este alb datorita calcarului.

7. Fa o baie in Pestera lui Zeus!

La intrarea in Parcul National se afla pestera secreta a lui Zeus, iar in interiorul ei se afla un lac cu o apa atat de limpede incat nici nu poti sa iti dai seama unde e apa si unde nu. Poti inota aici: apa rece va fi o adevarata binecuvantarea dupa caldura mistuitoare de afara. Pentru a ajunge la Pestera lui Zeus se pot inchiria ATV-uri.

Oferta sejur Kusadasi

Hotel Ozcelik 3* - de la 169 Euro/pers., transport cu autocarul, 6 nopti cazare cu demipensiune.

Best Tourism Hypermarket, www.besttourism.ro tel. 031 226 33 25

Mai mult: Top 7 atracții în Kusadasi | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu