joi, 10 noiembrie 2011

GALERIE FOTO. Tancul invizibil, mitraliera cu grenade şi arma de electrocutare în masă. ARMELE INCREDIBILE ale americanilor

GALERIE FOTO. Tancul invizibil, mitraliera cu grenade şi arma de electrocutare în masă. ARMELE INCREDIBILE ale americanilor

de Mihai SCHIAU Postat la: 02.10.2011 09:00 Ultima actualizare: 02.10.2011 09:20
Sovieticii au detonat prima lor armă nucleară în 1949, chinezii au dezvăluit anul trecut că vor să construiască un bombardier invizibil, însă mai sunt câteva arme pe care doar SUA le au.
Sovieticii au detonat prima lor armă nucleară în 1949, chinezii au dezvăluit anul trecut că vor să construiască un bombardier invizibil, însă mai sunt câteva arme pe care doar SUA le au.
Business Insider face o trecere în revistă a acestor arme, despre care spun că oferă un avantaj trupelor americane pe orice câmp de bătălie din lume.

1. Avionul MQ9 Reaper (lansat în 2001). Este un avion fără echipaj uman la bord, care poate zbura timp de 36 de ore şi are o încărcătură utilă de 1.360 de kg. Poate zbura la o altitudine de 15.900 de metri şi "citi" o plăcuţă de înmatriculare de la 3,2 kilometri distanţă. Este folosit în special pentru a căra bombe şi rachete.
2. Puşca AA12 Atchisson Assault (2005). Poate trage cinci gloanţe pe secundă şi, pentru că are doar 10% din reculul unei arme obişnuite, se poate ţine cu uşurinţă într-o singură mână, la nivelul şoldului. Testele au arătat că pot fi trase în jur de 180.000 de gloanţe (9.000 de butoiaşe) înainte ca arma să fie curăţată.
3. Tancul invizibil ADAPTIV (2013). Aflat încă în teste, tancul ADAPTIV funcţionează pe baza radiaţiilor infraroşii sau a altor frecvenţe electronice. Se poate camufla sau confunda cu decorul sau se poate "deghiza" şi apărea pe radar ca un alt vehicul, spre exemplu o maşină.
4. Puşca PHSAR (2007). Este o armă cu laser, care cauzează orbirea temporară, oricine este prins în raza sa fiind dezorientat pentru o perioadă de timp. Arma calculează distanţa faţă de victimă şi se blochează dacă aceasta este prea aproape, existând pericolul orbirii definitive.
5. Unda de şoc TASER (2008). Poate electrocuta toate persoanele aflate pe o rază de 7,6 metri de ea.
6. The Black Knight (2008). Este un tanc teleghidat, folosit în situaţiile când este prea periculos ca un echipaj uman să fie trimis. Are 300 de cai-putere, este echipat cu un tun şi o mitralieră şi are un GPS care îi permite să se orienteze singur, în caz că pierde contactul cu oamenii care îl controlează.
7. Active Denial System (2008). "Deghizată" într-un camion, ADS este o armă care trimite unde electromagnetice către oricine se apropie de ea. Undele sunt imediat absorbite de piele şi cauzează o durere atât de intensă, încât cauzează o reacţie aproape instinctuală de fugă. Armata americană susţine că ADS nu cauzează efecte de durată asupra pielii.
8. Laser Avenger (2009). Este un laser de câţiva centimetri diametru, invizibil ochiului uman. Montat pe un jeep, laserul este de 20 de ori mai fierbinte decât o plită încinsă şi poate tăia cu uşurinţă învelişul armelor de artilerie. În viitor, ar putea doborî chiar avioane.
9. Robotul MAARS (2009). Este un vehicul teleghidat pe care pot fi montate tot felul de arme: grenade, mitraliere, lasere, spray paralizant etc.
10. Puşca XM2010 (2010). Este varianta îmbunătăţită a puştii M24, apărută acum 22 de ani. Este foarte silenţioasă şi permite lovirea precisă a unei ţinte aflate la 1.200 de metri distanţă.
11. XM25 IAWS (2014). Este o mitralieră care trage cu grenade, până la o distanţă de 500 de metri. Odată ce va fi folosită, ar putea scurta de zece ori durata unei misiuni.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu