sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Top 10 destinaţii europene care merită vizitate în 2012

Top 10 destinaţii europene care merită vizitate în 2012

de Corina VÂRLAN Postat la: 02.01.2012 10:09 Ultima actualizare: 02.01.2012 11:23
FOTO: Wikimedia Commons
De la castele şi ruine romane la galerii de artă şi peisaje sălbatice, Europa le oferă turiştilor o gamă largă de obiective atractive. Fie că vreţi să mergeţi la ski sau să observaţi păsări în habitatul lor natural, puteţi opta pentru o vacanţă în Europa. gândul vă propune 10 destinaţii pe care merită să le luaţi în calcul atunci când vă faceţi planurile de vacanţă pentru anul care tocmai a început, alături de costurile de deplasare şi de cazare.
1. Normandia, Franţa
Normandia are cele mai frumoase peisaje rurale din Franţa şi unele dintre cele mai frumoase plaje din această ţară. Aici turiştii pot vizita atât staţiuni sofisticate, cum ar fi Deauville sau Trouville, porturi foarte pitoreşti, ca Honfleur şi Barfleur, dar şi sate aflate la malul mării, printre care se numără şi Etretat şi Pourville.
Cei care aleg să călătorească în 2012 în Normandia pot vizita galeriile de artă din oraşele Rouen, Le Havre, Dieppe şi Honfleur sau bisericile medievale şi catedralele din Fécamp, Rouen şi Mont St Michel.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie) : Bucureşti - Paris - 497 de euro/ persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Le Havre: 110 euro/noapte/cameră
2. Milano, Italia
Oraşul Milano reprezintă una dintre cele mai importante destinaţii turistice din Europa, fiind cel de-al şaptelea cel mai important oraş european în materie de turism.
Turiştii pot vizita în cel de-al doilea cel mai mare oraş al Italiei galerii de artă, cum ar fi Pinacoteca di Brera, muzee şi Catedrala, cunoscută pentru arhitectura sa spectaculoasă realizată în stil gotic.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie) : Bucureşti - Milano - 100 de euro/ persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Milano: de la 50 de euro la 970 de euro/noapte/cameră
3. Viena, Austria
Persoanele care vor alege să călătorească anul viitor la Viena, pot alege să vizitere Palatul Hofburg, unde pot admira bijuteriile imperiale ale dinastiei Habsburg, dar şi Muzeul Sisi care le permite turiştilor accesul în multe dintre vechile apartamente imperiale.
Castelul Belvedere, cuprinde la rândul său o galerie de artă unde sunt expuse picturile lui Gustav Klimt, Egon Schiele, dar şi lucrările sculptorului Franz Xaver Messerschmidt.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Viena - 400 de euro/ persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Viena: de la 70 de euro la 100 de euro/noapte/cameră
4. Cádiz, Spania
Oraşul fortificat Cádiz este o destinaţie turistică din Andaluzia mai puţin cunoscută. Turiştii pot participa la carnavalul care se organizează în fiecare an sau pot să vadă unele dintre cele mai frumoase plaje din regiune, cum ar fi La Playa de la Caleta - cea mai populară din Cádiz, La Playa de la Victoria sau La Playa de Santa María del Mar.
Alte obiective turistice care merită vizitate odată ajuns în acestă regiune sunt Plaza de Mina, aflată în inima vechiului oraş, teatrul roman sau castelele San Sebastián şi Santa Catalina, două fortificaţii militare din apropierea plajei Caleta.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Sevilia - 321 de euro/ persoană
 • tarif cazare ( hotel 4 stele), Cádiz: de la 75 de euro la 220 de euro/noapte/cameră
5. Guimarães, Portugalia
Oraşul Guimarães aflat în nordul Portugaliei a fost ales Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2012. Acesta se află în regiunea Minho, la o distanţă de doar o oră de Porto, oraş aflat pe lista UNESCO datorită centrului său medieval.
Turiştii pot vizita aici muzeul Alberto Sampaio, care cuprinde o bogată colecţie de lucrări din secolele 14,15 şi 16, sau Societatea Martins Sarmento, una dintre cele mai vechi instituţii ale acestui stat dedicată exclusiv studierii şi conservării artefactelor arheologice.
 • preţ bilet de avion ( clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Lisabona - 260 de euro/persoană
 • tarif cazare ( hotel 4 stele), Guimarães: 86 de euro/noapte/cameră
6. Insulele Feroe, Danemarca
Insulele Feroe sunt un teritoriu autonom al Danemarcei aflat între Marea Norvegiei şi nordul Oceanului Altantic. În ciuda faptului că temperatura record înregistrată până acum în această regiune a fost de doar 22 de grade Celsius, aici turiştii pot întâlni foarte multe specii de păsări, dar şi foci gri.
Din cele 18 insule care formează arhipelagul doar una este nelocuită, aceasta numindu-se Lítla Dímun. Insula Eysturoy este a doua ca mărime din arhipelag, aici găsindu-se cea mai mare aşezare urbană, Runavík. Cele mai populare atracţii turistice se găsesc în zonele Eiði şi Gjógv.
 • preţ bilet de avion ( clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Aalborg - 389 de euro/persoană
 • legătură cu insulele Feroe prin feribot
 • tarif cazare ( hotel 4 stele), Tórshavn : de la 130 de euro la 200 de euro/noapte/cameră
7. Albania
Albania a apărut în 2011 pe lista destinaţiilor de vacanţă de top, fapt care îi va aduce, pe viitor, din ce în ce mai mulţi turişti ce pot vizita de la peisajele deosebile ale liniei de coastă la ruinele romane din această regiune.
Ruinele vechiului oraş Butnit şi centrele istorice ale oraşelor Berat şi Gjirokastra se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
Persoanele care aleg să îşi petreacă, în 2012, vacanţa în Albania pot vizita, de asemenea, capitala acestui stat Tirana, unde pot admira diverse obiective turistice cum ar fi Teatrul Naţional, Castelul Tirana, Moscheia Et'hem Bey şi Muzeul Naţional Istoric.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Tirana - 221 de euro/ persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Tirana: de la 70 la 120 de euro/noapte/ cameră
8. Polonia
Turiştii care aleg să călătorească în vacanţă în Polonia pot vizita unul dintre cele 23 de parcuri naţionale ale acestui stat, printre care se numără şi Parcul Naţional Biebrzański, care are cea mare suprafaţă, sau parcurile naţionale Ojcowski, Tatrzański şi Słowiński.
Cei care preferă cultura în locul drumeţiilor, pot alege să viziteze centrele istorice ale oraşelor poloneze Cracovia, Varşovia, Zamość şi Toruń.
Castelul Ordinlui Teutonic din Malbork, care se află pe lista obiectivelor de partrimoniu UNESCO, merită şi el vizitat odată ce ai ajuns în Polonia.
 • preţ bilet de avion( clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Varşovia - 219 de euro/persoană
 • tarif cazare ( hotel 4 stele), Varşovia: de la 70 la 100 de euro/noapte/cameră
9. Ucraina
Odată ajunşi în Ucraina turiştii pot vizita capitala acestui stat, Kiev. Aici se pot plimba prin cele două grădini botanice ale oraşului, pot vizita Muzeul Celui de-al Doilea Război Mondial sau Catedrala Sfântul Mihail.
Oraşul Odessa, aflat în sudul Ucrainei, poate fi, de asemenea, o destinaţie pentru vacanţa din 2012 a românilor. Aici ai pot vizita portul, Palatul lui Vorontsov, clădirea operei şi a baletului, catacombele oraşului sau staţiunile terapeutice.
 • preţ bilet de avion (clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Kiev - 152 de euro/persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Kiev: de la 230 de euro la 270 de euro/noapte/cameră
10. Marea Britanie
În 2012, Marea Britanie va fi gazda multor evenimente de interes pentru turişti, de la Olimpiadă, la Festivalul Londra 2012, care va avea loc în perioada 21 iunie - 9 septembrie şi care va fi cel mai mare festival de dans, muzică, teatru, arte vizuale şi film care a avut loc, până acum, în acest stat.
În perioada 2 iunie - 5 iunie va avea loc celebrarea jubileului de diamant al Reginei, iat atunci o flotilă de aproape 1.000 de vase va naviga pe Tamisa.
 • preţ bilet de avion ( clasa economy, după 31 ianuarie): Bucureşti - Londra - 138 de euro/persoană
 • tarif cazare (hotel 4 stele), Londra: de la 240 la 440 de euro/noapte/cameră
Toate tarifele sunt bazate pe informaţiile obţinute de gândul de pe site-urile de specialitate ale companiilor aeriene şi ale celor din domeniul turismului. Unele dintre zborurile de mai sus nu sunt directe, ci pot efectua chiar şi două escale.
sursa; gandul.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu