luni, 21 iulie 2014

Un oraş din România, inclus pe lista celor mai frumoase 50 de locuri din Europa

de Adriana Stanca
Jurnaliştii de la Business Insider au inclus cetatea Sighişoara pe o listă a celor mai frumoase 50 de locuri din Europa.
FOTO: Business Insider (Promenade des Anglais, Franţa)
Jurnaliştii de la Business Insider au întocmit recent lista celor mai frumoase 50 de locuri din Europa, pe care orice persoană ar trebui să le viziteze măcar o dată în viaţă.
Printre acestea se află şi Sighişoara, despre care se aminteşte faptul că este oraşul în care s-a născut Vlad Ţepeş, domnitorul care mai târziu l-a inspirat pe Bram Stoker să-l creeze pe Dracula.

FOTO: Business Insider
Turiştii sunt încurajaţi să meargă şi în Barcelona, pentru a vedea celebra catedrală Sagrada Familia, construită de arhitectul Antoni Gaudi.

FOTO: Business Insider
De asemenea, Mănăstirea Rila din regiunea Kiustendil, Bulgaria, este unul dintre locurile recomandate de jurnaliştii străini.

FOTO: Business Insider
De neratat este şi complexul megalitic Stonehenge, ce atrage peste un milion de vizitatori pe an.

FOTO: Business Insider
Pentru pasionaţii de vinuri este recomandată o vacanţă în Toscana.

FOTO: Business Insider
Chiar dacă cei mai mulţi turişti preferă să vadă Parisul din vârful Turnului Eiffel, priveliştea este la fel de spectaculoasă şi de pe colina Montmartre, unde se află bazilica Sacré-Coeur.

FOTO: Business Insider
Oricine ar trebui să meargă măcar o dată în Laponia, pentru a vedea „spectacolul” oferit de Aurora Boreală, mai scrie sursa citată.

FOTO: Business Insider
O plimbare cu gondola pe canalele Veneţiei poate fi un adăvar răsfăţ.

FOTO: Business Insider
Lista este completată de Cracovia, al doilea oraş ca mărime din Polonia şi, de asemenea, unul dintre cele mai vechi din această ţară.

FOTO: Business Insider
Nimic nu se compară cu o bere savurată la celebrul festival Oktoberfest, din Munchen, Germania, susţin jurnaliştii străini.

Lista completă a celor 50 de locuri este disponibilă aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu